Днес прокурорите гласуват нов представител на колегията във ВСС

Днес прокурорите гласуват нов представител на колегията във ВСС
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Прокурорите от цялата страна избират свой представител във Висшия съдебен съвет на мястото на починалия бивш заместник-главен прокурор Камен Ситнилски. За единствения кандидат Розалин Трендафилов държавните обвинители могат да гласуват с бюлетина или онлайн, предаде БНР. 

Изборът започна тази сутрин в 8 часа и ще приключи до 18 часа. Минути след това ще станат ясни и резултатите, за оповестяването на които анагажимент имат двете специални избирателни комисии - за гласущите с хартиени бюлетини и за гласуващите чрез системата за електронно дистанционно гласуване.

От имащите право на глас 1507 прокурори  заявка за електронно гласуване са дали 1341, а останалите 166 са избрали традиционния вот. От втората група е и единственият кандидат Розалин Трендафилов, които вече пусна своята бюлетина. Той беше изслушан от своите колеги миналата събота. Трендафилов е заместник окръжен прокурор на Хасково. Амбициран е да даде своя принос за утвърждаване на новите правила за атеститаране, защото смята, че те ще стимулират качествените магистрати. Розалин Трендафилов ще работи за усъвършенстване на принципа за случайно разпределение на делата, както и за подобряване на съдебния сграден фонд и заплащането на прокурорите.

Магистратският труд е изключиттелно тежък, обществено-социално неблагодарен и в много случаи оценката му и заплащането му в обществото се третират и представят невярно, заяви Трендафилов. Той ще бъде съдебен кадровик до началото на октомври, когато изтича мандатът на настоящия ВСС.

#Висшия съдебен съвет #имащите #имащите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"