Шестима полицаи са ранени при анти-Тръмп протестите във Ващингтон

Шестима полицаи са ранени при анти-Тръмп протестите във Ващингтон
Източник: bTV News
A A+ A++ A
Общо 217 души са задържани и обвинени в нарушаване на обществения ред при протести срещу Доналд Тръмп във Вашингтон. Леко ранени са шестима полицаи, съобщи полицията в окръг Колумбия, цитирана от Асошиейтед прес, цитиран от БТА.
 
Протестиращите изразиха гнева си срещу Тръмп чрез хаотични сблъсъци с полицията, която използва лютив спрей и шокови гранати при ожесточените стълкновения само на няколко пресечки от тържествения парад по случай встъпването в длъжност на новия президент. Няколко демонстрации протекоха мирно край различни контролни пунктове близо до Капитолия. Властите във Вашингтон няма да търпят насилие от страна на участници в протестите срещу Доналд Тръмп, заяви кметът на столицата Мюриъл Баузър, цитирана от ТАСС, пише 24 часа.
 
"Уважаваме правота на хората да се ползват от Първата поправка (в конституцията на САЩ, гарантираща правото на свобода на словото), но няма да търпим насилие и разрушения", писа в профила си в Туитър Баузър. Уважавам правото ви на мирен протест, но нанесените щети във Вашингтон са недопустими, подчерта тя.Демонстранти в черни дрехи чупиха прозорци на магазини и коли в центъра на Вашингтон и влязоха в сблъсък с полицията.

#Вашингтон #Доналд Тръмп #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »