Юнкер: Тръмп да спре с коментарите за ЕС

Юнкер: Тръмп да спре с коментарите за ЕС
Източник: www.dailypress.bg
A A+ A++ A

„Долу ръцете от ЕС, ние не призоваваме Охайо да излезе от САЩ”, се обърна Жан-Клод Юнкер към Доналд Тръмп. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп да спре да говори за разпадане на ЕС, предаде Reuters, цитирана от БТА.

В разрез с твърденията на Тръмп, Юнкер изрази увереност, че никоя друга страна членка на съюза не възнамерява да последва примера на Великобритания, която е на път да го напусне. Новият американски президент "също така не бива да насърчава индиректно държавите от ЕС да си тръгнат от блока", призова председателят на Европейската комисия. Той подчерта, че европейците "не призовават щата Охайо да излезе от САЩ", пише 24 часа.

Юнкер освен това отбеляза, че все още не е разговарял с Тръмп, противно на неговите твърдения. Избраният за президент на САЩ разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и ни обърка, каза той. Юнкер не пропусна да отправи хаплива забележка по адрес на Тръмп, като посочи, че в международната политика "всичко е в детайлите". По-рано председателят на Европейския съвет Доналд Туск похвали Тереза Мей за подкрепата й за европейската интеграция и укори Доналд Тръмп.

Доналд Туск похвали британския премиер консерватор Тереза Мей за това, че подобно на Уинстън Чърчил навремето, сега е подкрепила европейската интеграция. В изявление пред членовете на Европейския парламент Туск каза, че вчерашната реч на Мей за плановете й как Великобритания да напусне ЕС контрастира с думите на бъдещия президент на САЩ Доналд Тръмп, че и други страни ще последват примера на британците.


#Жан-Клод Юнкер #Доналд Тръмп #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »