Топдизайнери отказаха да шият роклите на Мелания

Топдизайнери отказаха да шият роклите на Мелания
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Мелания Тръмп след броени часове ще влезе в Белия дом в качеството си на първа дама на Америка. Последно преди почти 200 години чужденка е заемала тази престижната позиция, предаде БНТ.

Тя изминава дълъг път, докато стигне до Белия дом. Родена е в малко градче в Словения, за което има исторически данни, че е съществувало още преди Колумб да открие Америка. Баща ѝ е автомобилен търговец, а майка ѝ - шивачка.

Докато в родния ѝ град се гордеят с постиженията ѝ и дори по заведенията предлагат десерт, носещ нейното име, много знаменитости в Америка демонстрират, че още не са свикнали с мисълта за нестандартната Мелания.

Израснала в комунистическа Словения, продължава живота си като модел, а житейският ѝ път преминава през различни стъпала, докато стигне до Белия дом. Все още не е ясно кога съпругата на Доналд Тръмп ще се премести във Вашингтон. Според някои чуждестранни медии тя ще отиде да живее там след церемонията по встъпване във власт на президента. Мелания Тръмп засега решава да остане с малкия си 10-годишен син Барън в Ню Йорк поне до края на учебната година. Момчето посещава елитно частно училище и не иска да прекъсва обучението си там. Подобни колебанията на първата дама са прецедент в историята на президентските съпруги в САЩ.

За сметка на това обаче Иванка Тръмп - дъщеря на новоизбрания президен - проявява интерес към мястото на Мелания. Иванка беше особено активна и по време на предизборната кампания на баща си. Възможно е Иванка, която се мести във Вашингтон, да поеме много от церемониалните задължения на съпругата, дори да се заеме с политически въпроси.

Без значение дали Мелания или Иванка ще поеме задълженията на първа дама, се поражда въпросът кой ще я облече. Това е другият скандал, който се разразява около фигурата на най-близката до президента жена. Той е запален от масовите откази на световноизвестни дизайнери да изработят тоалет за деня на церемонията. По правило модните експерти се надпреварват кой да облече първата дама - това е огромна чест. Причината вероятно се крие в масовото неодобрение към политиките на мъжа ѝ.

Изискванията към стила на първата дама са сериозни - препоръчително е тя да се появява облечена в американски марки, да бъде семпла и стилът ѝ да не струва много, за да може срадностатистическата американка да се асоциира с нея.

В досегашната история първата дама, независимо от това коя политическа партия управлява Белия дом, никога не е оставала извън вниманието на модната индустрия, а най-малко когато става въпрос за деня на церемонията по всъпване във власт на президента. По традиция тоалетът, в който е облечена първата дама по време на официалната част, се съхранява в Националния музей на американската история. Това означава, че дизайнерът автоматично става част от историята на модата по един особено престижен начин. В този изборен тур обаче нищо не върви както обикновено.

Разбира се, никой не се нуждае от официално разрешение, за да носи дрехите на определен дизайнер, защото може просто да излезе и да си купи дрехата. Но принципът е, че първите дами използват обикновено тоалети, изработени по поръчка, какъвто е случаят с Мишел Обама.

Мелания разбива стереотипите за това каква трябва да бъде първата дама на Америка. Освен скандалите, които успя да завихри около себе си, г-жа Тръмп проектира и дизайна на модерен будоар. Според гримьорката на следващата първа дама, Мелания е пожелала да превърне в гримьорна едно от помещенията в Белия дом. Там екипът ѝ ще се грижи за нейния безупречен грим, на който всеки ден предстои да отделят по час и половина.

Това са само част от нестандартните прояви на скандалната следваща първа дама на САЩ. С нетърпение очакваме следващите стъпки на Мелания и решенията, с които ще продължи да разбива клишетата.

#Мелания Тръмп #Белия дом #Словения #Ню Йорк #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »