Разузнаването в Германия предупреди за опасност от нови атентати и кибератаки в Европа

Разузнаването в Германия предупреди за опасност от нови атентати и кибератаки в Европа
Източник: Разград
A A+ A++ A

Германското контраразузнаване предупреди, че в Европа, включително Германия, може да бъдат извършени нови атентати, каза шефът на федералната служба за защита на конституцията Ханс-Георг Маасен, информира ТАСС, цитирана от БТА.

Трябва да сме наясно, че в Европа може да има нови атентати, в нашия случай - в Германия,, каза той. По думите му ситуацията с тероризма в региона остава трудна и "се използват по-сложни сценарии". По данни на Маасен в Германия има близо 600 души, представляващи заплаха като терористи. Тайните служби в Германия допускат възможността от кибератаки срещу партийни структури в навечерието на парламентарните избори наесен, заяви той.

"Естествено нямаме доказателства, но се налага изводът, че е възможен такъв сценарий", уточни шефът на контраразузнаването в отговор на въпрос. "В Германия имаше атаки например срещу Бундестага, заради които изтекоха гигабайтове информация, също и атаки срещу партии, партийни структури и парламентаристи, включително с антируски нагласи", добави Ханс-Георг Маасен, но посочи кой би могъл да стои зад тези действия. Правителството предложи парламентарните избори в Германия да се състоят на 24 септември, но предложението още не е одобрено от президента, припомня ТАСС.


#Ханс-Георг Маасен #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"