Допълнителни 10 млн. лв. се отпускат за надзиратели и ремонт на затвори

Допълнителни 10 млн. лв. се отпускат за надзиратели и ремонт на затвори
БТВ
A A+ A++ A

Кабинетът отпусна допълнително 10 млн. лева за заплати на надзирателите и подобряване на условията в затворите.

По-голямата част от тези допълнителни средства ще отидат за заплати и подобряване на условията на труд, а 1 млн. са за ремонти в местата за лишаване от свобода, съобщава БТВ.

Възнагражденията в ГД „Изпълнение на наказанията“ не са увеличавани повече от седем години и това води до отлив от системата, обясни министърът на правосъдието Екатерина Захариева.

Липсата на хора и мотивация може да доведе до недобра охрана, каза министърът и добави, че отпускането на средствата не е предизборно, тъй като такъв ангажимент е поет още през август.

Бяхме обещали на Министерството на правосъдието, на синдикатите, че при добро изпълнение на бюджета, ще направим така, че да получат тези допълнителни средства. Още повече, че многократно сме съдени за условията, които предлагаме, и са самите служители работят при изключително тежки условия, каза премиерът Бойко Борисов.

От правосъдното министерство отчетоха, че през миналата година са направени ремонти в три от затворите, предстоят ремонти в още два. Ще бъде монтирана и система за заглушаване на телефоните в затвора в Белене.

#затвори #заплата #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"