Връщат Чоков зад решетките! Медици ще следят за болестта му в килията

Връщат Чоков зад решетките! Медици ще следят за болестта му в килията
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Скандалният кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков така и не вкуси свободата. След като преди седмица спецсъда го пусна под домашен арест, апелативните спецмагистрати прецениха, че решението на първоинстанционния съд е неправилно, тъй като по болестите, от които страда обвиняемият кмет могат да бъдат лекувани и докато той е задържан в затворническата болница, пише 24 часа.

Според съдиите Чоков е зад решетките 7 месеца и половина и този срок не надвишава законовия. Синът му Мартин Чоков също остава в килията, тъй като няма основания той да бъде пуснат. Апелативните съдии отбелязаха, че в решението на първоинстанционния съд няма никакви мотиви за освобождаването му под домашен арест. В съдебната зала бяха припомнени страховитите престъпления за изнудване, рекет, отвличане и лихварство, по които Чокови ще бъдат изправени пред съда.

Защитникът на кмета Илиян Василев не успя да си обясни обществения гняв, след като спецсъда пусна Чоков. Той каза, че обществото не било достатъчно гневно след решението Божидар Кузманов- Божо Кравата да бъде задържан вкъщи. Последният отговаря, че е лидер на престъпна група за убийства, рекет и наркотици.


#Ценко Чоков #Мартин Чоков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"