Топузаков: Няма да вадя футболисти ако няма добри заместници

Топузаков: Няма да вадя футболисти ако няма добри заместници
Източник: Topsport.bg
A A+ A++ A

Изходящата селекционна политика много зависи от това каква ще бъде входящата. Не искам да се разделям с абсолютно никого, ако нямам по-качествен заместник. Това трябва да бъде уточнено. Според възможностите какво можем да вземем, ще мислим и за изходящата ни политика. Това обяви треньорът на "Левски" Елин Топузаков преди първата тренировка за 2017 г. на "сините", пише 24 часа.

От нея отсъставаха чужденците, които се прибират утре, както и настиналите Георги Костадинов и Иван Найденов. "В защитната линия имаме някои постове, които трябва да бъдат подсилени, имам нужда и от външни атакуващи халфове. В средата на терена има стабилност, но ако имаме възможност да вземем добър футболист, това няма да ни притеснява. Разбира се, той трябва да има качества да играе в Левски", продължи Топузаков.

"С Илиан Мицански се разделихме официално. За мен като треньор никога не е стояло под въпрос дали Лукин ще остане част от отбора. Със Симон Сандберг имаме разговори. Надявам се да намерим най-доброто решение и за двете страни. Тези неща не ги водя аз като разговори и преговори. Всеки един треньор иска да има окомплектован състав, когато започва подготовката, за да може да направим пълноценен тренировъчен процес. Нормално е българските треньори да се съобразяваме с българската действителност. Иска ми се от първия ден да сме с окомплектован състав, но особено през зимния период е по-трудно с привличането на нови футболисти. За мен най-главната цел е отборът да бъде много добре физически подготвен. Върху това ще работим от самото начало на подготовката. Трябва да бъдем на топ ниво. Във втория етап ще работим повече върху тактиката и различните схеми на игра. Дори и в контролите няма да се влияем от резултатите, а ще се стремим да усъвършенстваме това, което тренираме. Футболисти, които не са в "Левски" не искам да коментирам. Амаду Сукуна от утре ще бъде с нас и ще започне подготовка", заяви още Топчо.

Стартът на подготовката стана възможен, след като работници разчистиха изкуствения терен.


#Елин Топузаков #сините #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »