Наградиха Стоичков с шампионския пояс по бокс в Маями

Наградиха Стоичков с шампионския пояс по бокс в Маями
Източник: Труд
A A+ A++ A

От седмица Христо Стоичков има ново забавление – бокс! Сесиите по голф временно са „в ъгъла“ за сметка на горещите ръкавици. На галавечер в Маями българската легенда стана част от компанията на едни от най-големите светила на ринга – Виталий Кличко, Ленъкс Люис, Флойд Мейуедър и Хулио Сезар Чавес. И естествено в това каре за милиарди, купонът се оказа от екстра класа. Легендите показаха пред медиите тренировъчни боеве и аплодираха Кавалера на „Златната топка“ за смелостта му да участва в боевете, пише Труд.

Камата показа на шампионите тактиката „Удрям и бягам“. Разбира се, всичко се разигра в името на шоуто и рекламата. Накрая Стоичков получи от организаторите колана за… „Най-подвижен на корта световен шампион“. Както се прави в професионалния бокс, символът на най-добрия идва от ръцете на най-красивата асистентка край ринга.

„Не можаха да ме стигнат – смееше се Камата от Маями. – Един зад врата и бягам бързо, че юмруците им са като чукове. Голям купон стана. Събраха се наистина великани в бокса. Страхотни мъжаги. Другият път ще извикам и Кобрата да дойде, да му покажа какво съм научил. На боксовите шампиони им казах им, че още от дете не съм се оставял някой да ме бие. И са много бавни, за да ме ударят. Смяхме се много с тези опасни пичове.“

Големият брат Кличко, който вече навлезе в политиката, даде автограф върху ръкавиците на Стоичков. И му каза, че може и да е сбъркал преди много години спорта. Но после Кличко, който е кмет на Киев, продължи с думите: „Бях ти голям фен! Заедно с Андрей Шевченко сте символите на футбола от Източна Европа.“

Най-големият шегаджия на купона се оказа най-богатият спортист – Флойд Мейуедър. След като окачи ръкавиците на пирона, непобеденият в 49 професионални боя боксьор започва кариера като промоутър. Като „бодигард“ непрекъснато до Стоичков бе мексиканският идол Хулио Сезар Чавес, наричан Цезара на бокса. Двамата обсъждаха стратегията на телевизионния гигант „Телевиса“, който е собственик на канала „Унивижън“, където работи Камата. Мексиканецът държи рекорд за най-много публика по време на боксов бой. През 1993 г. Чавес победи Грег Хоугън пред 132 274 зрители на стадион „Ацтека“.

#Христо Стоичков #бокс #Маями #Камата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »