Фенове на "Дунав" посикаха оставката на съдиите от БФС

Фенове на "Дунав" посикаха оставката на съдиите от БФС
Източник: Topnovini.bg
A A+ A++ A

Привържениците на Дунав решиха да се включат в съвместна инициатива заедно с фенове на Етър ВТ, Добруджа и Спартак Пл за искане на радикална промяна в българския футбол, която да започне с незабавна оставка на цялата съдийска комисия. Информацията е от русенския фенклуб „Дунав-Завинаги“. Те настояват за незабавна оставка на цялата съдийска комисия към БФС и изхвърляне на всички съдии с дълга история на скандално провалени мачове, както и срещу всички безобразия, породени от въвеждането на новия формат на „Първа“ и „Втора лига“ от тази година, предаде 24 часа.

„След продължили няколко месеца опити за диалог с органите на БФС и в светлината на последните несправедливи решения на съюза в ущърб на нашия любим отбор, както и след прекрачените обещания дадени по времена консултативните фокус групи между фенове от цялата страна и БФС преди началото на сезона за повече внимание към интересите на привържениците в България, особено що се касае до съставянето на програмата и местата за домакинства, ние смятаме, че всякакви възможности за разумен диалог са вече изчерпани“, твърдят феновете на „Дунав“.

Призоваваме всички български фенове да се присъединят към усилията за истинска реформа, която да спаси бъдещето на най-великата игра у нас, настояват от Русе. Само преди ден, ръководството на „Дунав“ обяви, че пуска жалба срещу съдията Станислав Ставров. На два пъти играчите на Веселин Великов претендираха за дузпа, но арбитърът така и не наду свирката, ощетявайки гостите.

Това е втори пореден случай, в рамките само на 4 срещи, „Дунав“ бе грубо порязан от съдиите. В мача от 14-ти кръг, „Верея” спечели срещу русенци с 1:0 след гол, при който нападателят Амаду Сукуна игра с две ръце. Арбитърът на мача Валентин Железов, както и цялата съдийска бригада, не забелязаха, че това е нередовно попадение, нещо, което би видяно и коментирано от цяла България. Тогава шефовете на „Дунав“ първо решиха да подадат жалба, но след това се отказаха, надявайки се, че след вдигнатия медиен шум БФС ще вземе мерки и ще накаже съдиите.

#Дунав #футбол #съдийска #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"