Президентът на ICCO Максим Бехар влезе в Борда на Световния PR музей в Ню Йорк

Президентът на ICCO Максим Бехар влезе в Борда на Световния PR музей в Ню Йорк
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

Единственият PR музей в света е организация с нестопанска цел. Намира се в Ню Йорк – към CUNY Baruch College, в библиотека Newman Library Archives and Special Collections. В неговия Борд влизат едни от най-добрите PR професионалисти с огромен опит и значителни постижения в този бизнес.

„Горди сме, че такъв международно признат PR лидер се присъедини към нашия Борд. Г-н Бехар ще може да ни помогне с така необходимите за нас напътствия не само за популяризирането на Музея в световен мащаб, но и за това как да сме най-полезни и да представляваме най-добре растящия брой международни PR общности. Уверени сме, че работейки с ICCO и неговия президент, PR музеят ще разшири своите позиции на глобално ниво в най-скоро време!“, каза Шели Спектър, основател на Музея.

„Очаквам с нетърпение да стартираме усилена работа в посока на това нашият PR бизнес да стане още по-разпознаваем и по-близък до студентите и бъдещите поколения. Историята е важна част от нашето бъдеще и въпреки че PR-ът се променя изключително бързо, има много неща, които може да научим от миналото. Мисля, че събирането на най-добрите практики от всички краища на света, особено от големите професионалисти в PR общността, и разпространяването им сред по-малките или развиващите се пазари, е една от значимите задачи на Музея. Освен целият престиж за България сега, сигурен съм, че това ще означава и достъп до огромните масиви от информация на Музея и за много голяма част от българските PR експерти. Със сигурност ще работя за това всеотдайно.“, коментира Максим Бехар. 

Максим Бехар е български бизнесмен, журналист и дипломат, президент на Световната PR асоциация (ICCO). Освен CEO на водещата българска PR агенция M3 Communications Group, Inc. Той управлява и чешкия офис на най-голямата PR корпорация в света Hill+Knowlton Strategies. Бехар е Почетен Генерален консул на Република Сейшели в България. Председател е на Борда на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария.

Световната PR асоциация ICCO е гласът на PR консултантите по света. Членовете на ICCO са национални асоциации от 48 страни по целия свят – Европа, Африка, Азия, Северна и Южна Америка, Австралия и Близкия изток. Заедно тези асоциации представляват над 2500 PR компании. ICCO осигурява и професионални обучения, организира най-големия международен ежегоден PR Summit и Global Awards – ежегодни PR награди за високи постижения в областта. (http://www.iccopr.com/)

PR музеят е основан през 1997 г. исъдържа най-голямата колекция от материали, документиращи световната PR история. Сред притежанията му са повече от 600 значими книги, включително много първи издания с автограф, заедно с безброй артефакти, кореспонденция и снимки на хора и събития, важни за бизнеса. Експонатите включват стари медийни технологии, дигитален архив на видеозаписи на интервюта с влиятелни лидери като Даниел Еделман, Харолд Бърсън и Дейвид Фин, и други артефакти, които показват развитието в PR сферата.

Вдъхновението за Музея идва от друга голяма историческа личност – пионерът Едуард Бернайс, широко признат като „бащата на PR-a“. През 1919 г. Бернайс открива един от първите офиси за връзки с обществеността в Ню Йорк, а през 1923 г. става първият преподавател по PR в Нюйоркския университет и издава първата книга, посветена на PR – Crystallizing Public Relations.
Посетителите на Музея имат достъп до десетки книги – много от тях са от личната библиотека на Бернайс, по теми като психология, социална психология, информационни медии и политическа история. Сред авторите на тези книги са известни мислители като Уолтър Липман, Густав Льобон, Еверет Мартин и Алфред Тротър. (http://www.prmuseum.org/)

 

#Максим Бехар #ICCO #PR

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »