Атина като Дивия запад: Иракчанин простреля трима посред бял ден на площад Омония

Атина като Дивия запад: Иракчанин простреля трима посред бял ден на площад Омония
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Центърът на гръцката столица става все по-опасно място, дори през деня, а гръцките медии оприличават района на Дивия запад, след като само за две седмици бяха извършени няколко публични разстрела посред бял ден. 

В сряда, малко след 17 часа Иракчанин простреля трима души на пъпа на града. Инцидентът е станал близост до площад Омония. При стрелбата има един загинал и двама ранени.

Стрелецът е иракчанин, който преди инцидента досаждал на продавачка в магазин. Собственикът на обекта и помощникът му се застъпили за жената и се стигнало до стрелбата. Чужденецът е избягал и се издирва от полицията.

На 10 юни пък, новосформирана група, наричаща себе си „Въоръжени градски милиции“ пое отговорност за екзекуцията на арабин наркодилър в квартал Екзархия в Атина, преди две седмици, отново посред бял ден. 36-годишната жертва е известен като „Хабиби“ и се смята, че е бил замесени в трафик на наркотици и престъпления, е тероридирал няколко години центъра на Атина.

„Ние поемаме отговорност за екзекуцията на мафиота Хабиби, който в продължение на години е движещата сила зад инцидентите на насилие срещу местните жители в квартал Екзархия“, са споделили представителите на Милициите на известният анархистичен сайт Индимедия Атина в събота. През юни Хабиби беше застрелян посред бял ден от двама нападатели на мотоциклет, които го гръмнаха 6 пъти в областта на шията, гърдите и главата.

По-късно той почина в болницата. Говори се, че Хабиби имал връзки с албанската мафия и е бил възлов трафикант на наркотици.

 

 

#Атина #стрелба #полиция #иракчанин #магазин #жена #мафия #наркодилър #полиция #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници