Премиерът e запознал Доналд Туск с арбитражното решение за АЕЦ "Белене"

Премиерът e запознал Доналд Туск с арбитражното решение за АЕЦ "Белене"
БГНЕС
A A+ A++ A

В телефонен разговор премиерът Бойко Борисов е запознал председателя на Европейския съвет Доналд Туск с решението на Арбитражния съд по търговския спор между НЕК и "Атомстройекспорт” във връзка с проекта за АЕЦ Белене.

България ще разчита на съдействието на Комисията за становище относно последващите действия, които да защитят в максимална степен националния ни интерес в съответствие с енергийната политика на ЕС, e заявил премиерът, цитиран от БНР.

Коментирани са били и част от темите, които ще бъдат обсъждени на предстоящото заседание на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС, сред които миграцията и ситуацията след сключването на споразумението между Евросъюза и Турция.

Засегната е била и темата за предстоящия във Великобритания референдум за излизане от Европейския съюз. България е убедена, че оставането на страната в ЕС е в общ интерес - затова като част от усилията да бъде насърчен позитивният вот на референдума, подкрепихме през февруари новата политическа договореност с Обединеното кралство, посочил Борисов.

#Борисов #Туск #Арбитражния съд #АЕЦ "Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"