Франция спечели търга за модернизиране на подводния флот на Австралия

Франция спечели търга за модернизиране на подводния флот на Австралия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Френската корабостроителна компания Де Се Ен Ес (DCNS) печели търга, обявен от австралийското правителство за построяване на 12 подводници, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Съобщавайки новината, австралийският премиер Малкълм Търнбул каза, че френското предложение най-добре отговаря на интересите на националната сигурност на страната и подчерта, че новите подводници ще са най-модерните в света.

Със сделката за 34 милиарда евро (50 милиарда австралийски долара) страната изпревари Германия и Япония. Френската компания, специализирана в изграждане на съдове за военния флот, се състезаваше с германската "Тисен Круп Марин системс" (TKMS) и японската "Мицубиши Хеви Индъстрис", подкрепяна от японското правителство, предаде Франс прес.

Подводниците ще бъдат строени в Аделаида, Австралия, което ще позволи създаването на хиляди нови работни места. Те ще са модернизирана дизелово-електрическа версия на френските подводници Баракуда, които обаче са с ядрен двигател. Този тип съдове са с водоизместимост над 4000 тона и се планира да влязат в експлоатация през 2027 г.

 

#Франция #Австралия #подводници #търг #национална сигурност #работни места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"