Горан Брегович черпи по едно питие всички, които пеят и танцуват пред сцената

Горан Брегович черпи по едно питие всички, които пеят и танцуват пред сцената
A A+ A++ A

Феновете на Горан Брегович в Русе, които имат запланувана среща с него на 20 декември в тамошната зала “Булстрад Арена Русе”, получиха примамлива оферта: да изберат правостоящи билети. Брегович ще черпи с по едно питие всички, които пеят и танцуват пред сцената.

Билетите за концерта са от 25 до 100 лева в зависимост от местоположението в залата, а за правостоящи са 30 лева.

Освен любимите хитове от албумите и саундтраците към филмите „Циганско време“, “Ъндърграунд” и “Аризонска Мечта”, Горан Брегович и неговият “Оркестър за сватби и погребения” ще представят песни от последния му албум «Champagne for Gypsies».

Както подсказва заглавието, темата и ритмите отново са вдъхновени от ромите - множеството пръснати в цяла Европа и онези, които през годините са успели да докажат своя талант и да внесат неустоим колорит в световната култура.

Всеки един от албумите му се радва на невероятен успех – първите в бивша Югославия, а последвалите – по цял свят. С групата от младежките си години - „Бело дугме“, поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а постепенното съчетаване на рока с етно елементи го превръщат в посланик на балканската музика по света.

Съвместната му работа с режисьора Емир Костурица ражда шедьоври. През 1995 г. Музиката към “Ъндърграунд” е удостоена със Златна палма на филмовия фестивла в Кан.

#Горан Брегович #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »