154141 статии       |       372 интервюта       |       1512 снимки       |       38093 абоната       |      
USD 1.59594| EUR 1.95583| GBP 2.21335|
In English На русском
София
Пловдив
Варна
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Държавата трябва да защити инвеститора за Банско, смята Симеонов

Държавата в случая трябва да защитава интересите на инвеститора, по отношение на изграждането на втори лифт, тъй като там се струпват безобразни опашки. Те са огромни и отблъскват и отвращават всички хора, които са дошли да ползват този чудесен курорт.

Това каза в интервю за bTV вицепремиерът Валери Симеонов. 

Той опроверга информацията, че промяната в плана за управление на парка ще позволи застрояването на 48% от територията му. „То няма мераклии 8% да застроят. Това е точно такава лъжа, каквато е и легендата за изсичането на вековни гори, каквито няма в концесионната зона. Те са обособени в биосферен резерват, описани са и са обозначени“, коментира вицепремиерът.

По думите му това, че собствеността на концесионера е офшорна фирма, не е проблем, защото това е законно. "Регистрирането на фирма в офшорна зона не е престъпление и това се прави, за да се икономисат данъци. Така например бТВ е регистрирана в Бермудските острови. Вие плащате ли си данъците?", попита Симеонов. 

На въпрос трябва ли министърът на околната среда и водите Нено Димов трябва да подаде оставка, както поискаха протестиращите, Симеонов отговори: „Не, естествено. Откъде-накъде? Той даже е прекалено толерантен към тях и прекалено внимателен по отношение на спазването на законодателството“.

...
Автор: аз, 12 януари 2018 10:04:49
Ами този министър явно не е министър на България, а на инвеститора! Защото ако беше министър на България - щеше да защитава интересите на всички българи, а не на инвеститора! Между другото - някой знае ли със сигурност кой е инвеститора?! И от коя държава е?
Автор: ха, 14 януари 2018 11:31:57
НЕВЕРОЯТНО! А КОГАТО СЪЗДАВАШЕ ПАРТИЯТА СИ, ТЪРСЕШЕ ПОДКРЕПАТА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И БЕДНИТЕ ОНЕПРАВДАНИ.

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО

Абонирай се за ключова
дума по e-mail