158445 статии       |       372 интервюта       |       1512 снимки       |       38103 абоната       |      
USD 1.66016| EUR 1.95583| GBP 2.23971|
In English На русском
София
18°
Пловдив
23°
Варна
20°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Могерини смята, че шест страни ще се присъединят към ЕС до 2019 г.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини заяви, че шест страни от Западните Балкани могат да се присъединят към ЕС до 2019 г., предаде ТАСС, предаде БНТ.

„Не мисля, че в бъдеще ЕС ще има 27 страни членки, смятам, че те ще са повече“, каза Могерини вчера в интервю за телевизия „Евронюз“.Фредерика Могерини, Върховен представител на ЕС по въпросите за външната политика: И когато казвам, че след две години към края на нашия мандат ние ще постигнем напредък в отношенията с шестте западнобалкански страни - напредък, който няма да може да бъде поставен под съмнение, говоря сериозно. Наистина вярвам в това.

По думите ѝ ЕС има интерес Западните Балкани да станат част от европейското семейство от съображения, свързани със сигурността и икономиката. Разбира се, първо трябва да се извършат всички необходими реформи, в обществата и в работата на политическите институции трябва да бъдат извършени сериозни промени. Държавните глави и гражданите в региона са готови за това, отбеляза тя.

...
Автор: пътник, 5 декември 2017 12:12:24
Курсът на ЕС напомня изумително съдбата на Титаник. Пита се кога точно ще се сблъска с айсберга, важното е, че е напът в тая посока. По-ясно е, на кого каква роля е отредена. ЕС-бюрократите и техните най-верни слуги сигурно още сега са подготвили спасителните лодки, т.е. сигурни убежища за „след това“. Да му мислят обикновените пътници, особено тези от долните палуби...

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО

Абонирай се за ключова
дума по e-mail