157483 статии       |       372 интервюта       |       1512 снимки       |       38099 абоната       |      
USD 1.60143| EUR 1.95583| GBP 2.23605|
In English На русском
София
11°
Пловдив
15°
Варна
16°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: Сбиване за малко не отне човешки живот в Смолян и изкара хората на протест

Сбиване за момиче за малко не отне човешки живот и стана повод за протестно шествие в Смолян. За щастие, не предизвика етническо напрежение, въпреки мотото, около което се обединиха няколко десетки жители на родопския град, предаде НОВА.

Никой засега не е разказал от първо лице как и защо Георги Кадиев е в неврохирургията. Знае се, че реагира с юмруци на поведението на двама младежи спрямо непълнолетно момиче. А те му отвръщат с дървени колове. Нападателите му остават за постоянно в ареста, с обвинения за причияване на средна телесна повреда и хулиганство. 

"Съдът прие, че е обосновано предположение за извършеното от тях две престъпление и че има опасност да се укрият от правосъдието",коментира районният прокурор Георги Карпаров. А приятелите на Георги организираха протестно шествие в негова подкрепа. С мото, под чийто знаменател поставиха цял един етнос. Въпреки че полиция и прокуратура изрично уточняват, че инцидентът не е на етническа основа. И че в Смолян няма подобен род напрежение.

Нападателите на Георги не са от Смолян. Брат му твърди, че той не ги е познавал преди сбиването. Познава ги обаче майката – тя ги е обучавала за работа в завод за резервни части. Днес семейството иска справедливост.

...
Автор: Ние, 9 юли 2017 12:48:00
Не било на етническа основа... а на каква е? Нима българи ще избягат като зайци и после ще се върнат с колове и брадви да нападат в гръб? Защо властите най-после не признаят, че циганите, наречени "роми", са най-големият проблем и заплаха за държавата ни? Докога ще ги търпят и прикриват?

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО

Абонирай се за ключова
дума по e-mail