157350 статии       |       372 интервюта       |       1512 снимки       |       38099 абоната       |      
USD 1.58894| EUR 1.95583| GBP 2.23248|
In English На русском
София
Пловдив
10°
Варна
12°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум

Коментари към статия: САЩ и Южна Корея предуредиха, че ще отговорят на севернокорейските ракетни провокации

САЩ и Южна Корея предупредиха днес Северна Корея, че няма да толерират повече ракетни или ядрени изпитания и ще въведат допълнителни санкции срещу изолираната азиатска държава в случай на нови военни провокации, предаде Дарик.
 
Това се казва в съвместно изявление на американския вицепрезидент Майк Пенс и изпълняващия длъжността президент на Южна Корея Хуан Кхьо-ан след преговори в Сеул, предадоха Ройтерс и ТАСС. Пенс отправи предупреждение да не се поставя на изпитание американската решимост и даде за пример неотдавнашния ракетен удар срещу Сирия. Двамата с Хуан се договориха скоро в Южна Корея да бъдат разположени американските комплекси за противоракетна отбрана ТААД (THAAD).

Китай заяви днес за пореден път, че е против разполагането на противоракетната система, която възприема като заплаха за сигурността си, въпреки че според САЩ тя е предназначена единствено за защита от севернокорейско ракетно нападение.
"Ние недвусмислено сме против разполагането на THAAD на полуострова. Тази позиция е ясна, недвусмислена и не може да се промени", каза днес пред журналисти говорителят на китайското външно министерство Лу Кан.

Системите THAAD са предназначени за прихващане на балистични ракети по време на полета им към целта, предаде ТАСС. С противоракетните комплекси се цели да се осигури защита на САЩ и съюзническите войски, градове и важни стратегически обекти.

Междувременно Китай и Русия се обявиха против изграждането на противоракетните системи в Южна Корея.

...
Автор: ъ ?, 17 април 2017 18:36:22
Дайте формулировка за "ракетна провокация" на 12,000 километра от САЩ.
Автор: Данъкоплатец, 17 април 2017 21:38:29
Даваме формулировка: Изтреляна ракета към Сеул който е на 35 км от демилитаризираната зона.
Автор: Ъ ?, 18 април 2017 02:03:17
Няма понятия при подобни тестове с оръжии, като "посока".Още повече пък в посока Сеул. Българската армия,ако прави стрелби с ракети,в коя "посока" стреля ?
Конкретно в тези случаи всички тестове са правени над неутрални зони и ракетите падат в неутрални води в така нареченото "Японско Море".
Маааалко по полека с общите приказки....
Автор: Данъкоплатец, 19 април 2017 19:51:25
Общи приказки хмммм...като отговор на общ въпрос, защо пък не. Но това не са общи приказки. Това което написах би била "майката на всички провокации" провокация. Края на премирието и рестартиране на корейската война....и от там нататък....

Понеже беше споменато "така нареченото" Японско море....я да видим.....комунистическите метежници които са окупирали територията на Корейската Република на север от ДМЗ на 38-ия паралел (така наречената Северна Корея) изстрелват балистична ракета която се приводнява в териториалните води на Япония, или приземява на японска земя, нанясяйки щети и жертви...тогава....къде отиваме...

И двата сценария са директна провокация към САЩ поради договорите за взаимна защита които САЩ имат с Япония и Корея. Така, че няма нужда да се преминат 12,000 км за САЩ да бъдат провокирани.

Същият тип договор споява страните-членки в НАТО. Така, че ракета изстреляна към територията на България от една голяма по територия държава на североизток е провокация към САЩ, нищо че Аляска е в противоположната посока. Това последното няма отношение към Корейския въпрос, просто ми е приятно да ви го напомня.
Автор: бря, 20 април 2017 11:18:30
не те знам колко си плащаш данъците,но определено си еталон за промит мозък
Автор: Данъкоплатец, 21 април 2017 11:21:56
Който първи започне с личностните обиди, губи.

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО

Абонирай се за ключова
дума по e-mail