152543 статии       |       372 интервюта       |       1510 снимки       |       38090 абоната       |      
USD 1.66227| EUR 1.95583| GBP 2.22082|
In English На русском
София
Пловдив
Варна
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Търсене във форума
Автор: ре мове, 12 декември 2017 18:20:09
Тема: б
Rosen Dimitrov... продължавай да работиш върху себеси
Автор: Проорбан, 10 декември 2017 14:04:04
Когато Орбан замени Юнкер на поста шеф на ЕК, тогава нещата в ЕС ще се оправят!
Автор: ех, 7 декември 2017 19:19:33
Да се радваме като чуем, че все-още има български филми. Е, бяха времена, когато във всяко село можехме и да ги видим... Сега, в ерата на „ънплъгд“, „саундтрак“, „броудкастинг“ и др. подобни, такова чудо на техниката се случва само в най-големите градове. Почти като в началото на миналия век...
Автор: каталунси привърженик, 7 декември 2017 19:00:33
Какво ви напомня фактът, че в нашата, ах, така цивилизирана ЕС-част от Европа има политически подсъдими? Къде го скриха правото на свободно мнение? И защо толкова се страхуват от народното желание, каквото и да е то? Само диктатурите го забраняват, но още по-рафинирано е, когато медиите единогласно пеят по поръчка на политиците. Това да ни е за урок, така да се каже, да не ни хрумне и на нас да се опълчим срещу брюкселското „щастие“.
Автор: лунатик, 7 декември 2017 18:46:23
Вярно е, че всеки народ заслужава политиците си. Германците имат потресаващ избор – „хвани единия, удари другия“. Дано народите на ЕС-диктатурата се събудят, преди да им бъдат отнети окончателно остатъците от правото на самоопределение! Шулц обещава ли, че Германия и в светлото общоевропейско бъдеще ще храни и издържа цялата безлична маса, която сега се заформя?
Автор: питанка, 7 декември 2017 18:33:20
А Брюксел дава ли сведения, колко хиляди/ев. милиони „бежанци“ още ще поеме и преразпредели? Ще узнаем най-добре, когато и в ЕС изглежда така, както в страните, от които идват емигрантите...
Автор: В М, 6 декември 2017 10:49:15
Полет с френски изтребител на да ли е подходящо особено през 2017 г., като юбилейна година от инцидента или по-точно съюзническата атака срещу американския военен разузнавателен кораб ‚Либърти‘ извършена с френски изтребители ‚Мираж‘. Фактора френски изтреби е ключов, защото еврейска държава атакувала американските военни моряци и служители от американското радио-електронно разузнаване, както сега така и преди, не е сред страните които разполагат с необходимите знания, високо квалифициран персонал и възможности за производството на изтребители. Президентската среща в този контекст може да се използва обаче да бъде приета подходяща президентска декларация. След като невъоръжения и нямащ ескорт кораб ‚Либърти‘ бе обстрелян от изтребители френско производство, торпедиран от израелски катери /но не зная от къде са внос и от кого са предоставени катерите/ и обстрелян от тях, също както и спуснатите на вода от бедстващите моряци и редови разузнавачи спасителни лодки, един от моряците успява да замени обстреляна антена и да предаде сигнал към останалите военни кораби, спасявайки по този начин от сигурна гибел останалата част от екипажа. След като възниква опасност в района да се появят въоръжени мъже, израелските военни веднага прекратяват атаката и започват да се отдалечават, но възникналите рискове за тях са напълно елиминирани, чак когато началниците им успяват да се свържат с Вашингтон и успяват да убедят Линдън Джонсън /може би най-противния американски президент/ и тогавашния военен министър Мак Намара да предадат пак подчинените им моряци и разузнавачи, като наредят американските изтребители летящи вече към ‚Либърти’ и към базата на израелските изтребители в Хайфа, да се върнат обратно, забавяйки по този начин с много часове спасителните операции и оставяйки ги на риска от нови атаки. Отчитайки този инцидент преди половин век и това, че ключови за него се оказват предоставените на Израел оръжия, надеждата на израелските военни, че действията им могат да останат скрити, а световната общност излъгана относно това кой какво е извършил и не на последно място отчитайки поведението на фактически губернатора или президента /ако щатите се разглеждат като суверена страна, а не подвластна територия/ Линдън Джонсън, то съвместната президентска декларация би могла да се озаглави ‚Никога вече джонсънова свинщина‘, като в нея се декларира, че подчинените на главнокомандващия военни няма да бъдат предавани от него, дори това да е в поискано от много важен, прекрасен и любим съюзник.
Автор: пътник, 5 декември 2017 12:12:24
Курсът на ЕС напомня изумително съдбата на Титаник. Пита се кога точно ще се сблъска с айсберга, важното е, че е напът в тая посока. По-ясно е, на кого каква роля е отредена. ЕС-бюрократите и техните най-верни слуги сигурно още сега са подготвили спасителните лодки, т.е. сигурни убежища за „след това“. Да му мислят обикновените пътници, особено тези от долните палуби...
Автор: защо не?, 5 декември 2017 11:57:23
Ако мерим с една мярка ще установим, че всички военни сили правят това – поддържат и развиват потенциала си. Интересно, защо само при Русия това е непременно подготовка за война? Ах, какво нахалство, да увеличават военните си възможности в рамките на собствената си територия... Някои други защитават интересите си по цял свят.
Автор: не е за вярване, 5 декември 2017 11:17:55
ЕС търси „квадратурата на кръга“. Основно се отричат и осмиват (донякъде с право) 5-годишните планове от социалистическо време, но и ЕС нищо по-добро и успешно не измисли. Опитват разни тактики, „учат“ се, откриват всеки път Америка и измислят главозамайващи обяснения. Факт е, че истинските производители, особено по-малките все-повече биват притиснати от невероятната ЕС-бюрокрация и масово се отказват от борбата за оцеляване. Хубави думи, зад които се крие целта, европейското селско стопанство да се американизира, т.е. напълно да се подчини на концерните.

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО

Абонирай се за ключова
дума по e-mail