ГЕРБ не допусна България да се оттегли от ACTA

ГЕРБ не допусна България да се оттегли от ACTA
На 26 януари българският посланик в Япония Любомир Тодоров подписа в Токио международното споразумение АСТА. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Парламентът отхвърли предложението на „Атака“, според което правителството трябва да се задължи да оттегли подписа си от търговското споразумение за борба с фалшифицирането АСТА.

Идеята на националистите бе игнорирана, след като парламентарната група на ГЕРБ натисна бутона „въздържал се“ при гласуването, предаде bTV.

В мотивите на предложението хората на Волен Сидеров бяха отбелязали, че решението на правителството да подпише документа е взето без дебати и при липсата на доводи, което представлява заплаха за „основните конституционни права и свободи на гражданите за сметка на печалбите на големите корпорации“.

Подписването на споразумението бе повод за политически скандал, който загуби своята острота, но основно ще се запомни с взаимното прехвърляне на отговорността между БСП и ГЕРБ.

На 26 януари българският посланик в Япония Любомир Тодоров подписа в Токио международното споразумение АСТА, след като на 16 ноември миналата година правителството реши България да се присъедини към него.

След редица протести обаче кабинетът „Борисов“ замрази процедурата, което бе формалният повод народните представители от ГЕРБ да се „въздържат“ при гласуването на предложението на „Атака“.

#ACTA #Атака #ГЕРБ #Волен Сидеров #БСП #Япония #посланик #Любомир Тодоров #Токио #България #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"