Българското каяк общество отбелязва Световния ден на водата с изложба

Българското каяк общество отбелязва Световния ден на водата с изложба
Българското каяк общество участва и в акции и инициативи за защита на водното богатство на България. Снимка: БКО
A A+ A++ A

По повод Световния ден на водата Българското каяк общество (БКО) кани днес, 22 март, всички желаещи на изложба под наслов „Водата е живот – животът е хубав“.

Откриването ще се състои тази вечер от 18:30 часа в градинката пред „Кристал“, срещу Военния клуб, а фотосите ще останат изложени до 31 март 2012 г., съобщиха от БКО.

Целта на изложбата е да алармира по отношение на водното богатство на България и да приобщи хората към идеята за съхраняване и опазване на природните ресурси на страната.

Изложбата представя фотографии, запечатали моменти от спускания в бърза и спокойна вода, интересни райони в България и чужбина, вълнуващи мигове от състезания и водни походи, настроенията и невероятното чувство от общуването на човека с природата, стихията и силата на водата – преживявания, които фотографът успява да улови за части от секундата.

„Чрез тази експозиция се надяваме хората да осъзнаят красотата и важността на водата, това, което тя ни дава, това, което ние можем да й дадем, и това, което можем да загубим, ако не я пазим“, обясниха от БКО.

Изложбата се организира със съдействието и подкрепата на Община София, „Веолия“, „Софийска вода“ и „Нетера“.

Българското каяк общество (БКО) е сдружение, създадено с цел да развива и популяризира каяка в бързи и спокойни води, да опазва водните ресурси – реки, язовири, езера и други, и да създава условия за устойчивото им използване за водни спортове и туризъм.

В него членуват над 100 почитатели на каяка от цялата страна. Организацията участва и в акции и инициативи за защита на водното богатство на България.

Тя си сътрудничи успешно с Федерацията по кану каяк и с Министерството на физическото възпитание и спорта.

През годините нейни членове многократно са подпомагали дейността на различни институции като органите на МВР, Община Пловдив и Община Кресна в изключително трудни ситуации на природни бедствия и във всички други случаи на нужда от специализирана екипировка и опитни гребци за спасителни и възстановителни дейности.

#вода #каяк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »