Франция: Терористът от Тулуза може да не е жив

Франция: Терористът от Тулуза може да не е жив
Мера, който е френски гражданин от алжирски произход, може би не е жив, защото от късно снощи с него няма никаква връзка. Снимка: welt.de
A A+ A++ A

Френските полицаи, обкръжили преди повече от 30 часа жилищната сграда, където се укрива заподозреният извършител на седем убийства в Югозападна Франция - Мохамед Мера, все повече са склонни да допуснат, че той не е жив.

Вътрешният министър на Франция Клод Геан каза, че Мера, който е френски гражданин от алжирски произход, може би не е жив, защото от късно снощи с него няма никаква връзка, предаде АФП, цитирана от БТА.

„Всички хипотези са възможни“, подчерта министърът и добави, че Мера заявил, че иска да умре с оръжие в ръка.

„Имаме приоритет - той да се предаде, за да го изправим пред съда, да го заловим жив: надяваме се, че е още жив“, продължи министърът.

Геан смята, че е странно, че Мера не е реагирал нито веднъж, след като полицията взриви капаците на прозорците му.

„Освен това бяха чути два изстрела, за които няма яснота. На няколко равни интервала през нощта полицаите взривяваха мощни експлозиви пред прозорците на сградата, за да не позволят на заподозрения убиец да заспи и да сломят издръжливостта му“, обясни министърът.

Едновременно с това фасадата на сградата, в която са спрени водата, газта и електричеството, бе осветявана с прожектор.

Полицаите не пристъпват към действия, защото не знаят какви оръжия има Мохамед Мера, посочва АФП.

Френският външен министър Ален Жупе заяви, че трябва да се изясни дали разузнаването е допуснало грешки при наблюдението на Мохамед Мера.

На въпрос защо Франция не отделя повече средства за по-добър контрол на известните малцина френски джихадисти, Жупе отвърна, че те са под контрол и че Мохамед Мера неотдавна е бил разпитан от разузнаването.

#Тулуза #стрелец #снимки #Клод Геан #министър на вътрешните работи на Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"