Развейте още знамена…!

Развейте още знамена…!
A A+ A++ A

В Черна гора арестуваха руски граждани, защото развявали руското знаме. В балканската държава действа закон, който забранява вдигането на чуждо знаме на публични места.

У нас пък, в Деня на Европа, пред българския парламент съвършено свободно и „безнаказано“ се развяваха именно руски знамена, а като черешката на тортата до тях свенливо потрепваха дори съветски знамена. Тук-там се виждаше и българският трикольор, за цвят, или случайно, не е ясно…!

В Черна гора явно смятат, че зачитането на националните интереси тръгва от зачитането на националните символи. Когато  в една суверенна държава се развее чужд флаг, това може да означава две неща – или че въпросната държава не е суверенна, или че съществува сериозна заплаха за суверенитета й.

Едва ли развяването на руското знаме пред българския парламент е заплаха за националната ни сигурност, по-скоро – разбира се, че не, но самият акт пред „храма“ на законотворчеството ни представлява самоцелна провокация.

Може би е твърде крайно да имаме закон, забраняващ да се развяват чужди знамена на обществени места, но поне трябва да се научим да уважаваме собствения си трикольор и когато той се развява, не бива до него да се веят чужди знамена, независимо на коя държава. Иначе изглежда твърде „пролетарско“ и прекалено „коминтерновско“.

#държава #закон #символи #руско #трикольор #знамена #знаме

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »