Пироманът от Враца остава за постоянно в ареста

Пироманът от Враца остава за постоянно в ареста
Пироманът, който предизвика огромен пожар на 1 май вечерта във Враца, остава за постоянно в ареста. Снимка: montana-info.net
A A+ A++ A

Пироманът, който предизвика огромен пожар на 1 май вечерта във Враца, остава за постоянно в ареста, реши окръжната прокуратура. Огънят погълна над 5 км полипропиленови и полиетиленови тръби, предназначени за ремонтите по водния цикъл на града.

На 25-годишния Диян Неделчев е повдигнато обвинение по чл. 330 от НК за палеж на вещи със значителна стойност, при който е имало опасност огънят да се разпростре и върху други имоти. Наказанието за подобно престъпление е от 3 до 10 г. лишаване от свобода, ако съдът го признае за виновен.

Засега според разследващите не може да се потвърди версията за поръчков палеж. Неделчев също отрича някой да му е възлагал да предизвика пожара и твърди, че е действал сам.

„За мен това е посегателство срещу всички нас, които живеем и работим в този град. Хората, които години чакахме проектът за водния цикъл да започне“, заояви кметът на Враца Николай Иванов.

#Николай Иванов #Враца #прокуратура #огън #пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"