Внесоха обвинителен акт срещу 12 от група за „мокри поръчки"

Внесоха обвинителен акт срещу 12 от група за „мокри поръчки"
В задържането на обвиняемите е участвал полицейски екип от СОБТ. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 12 души за организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици, лихварство и трафик на хора, съобщиха от прокуратурата.

Той е срещу Васил Василев, Милчо Петров, Борислав Николов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Димитър Начков, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Калоян Томов, Мартин Николов и Мария Василева.

Василев и Петров са обвинени, че са ръководили организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици, лихварство и трафик на хора.

Борислав Николов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Димитър Начков, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Калоян Томов и Мартин Николов са предадени на съд за участие в организираната престъпна група. Съпругата на ръководителя Васил Василев - Мария Василева е обвинена в незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

В задържането на обвиняемите е участвал полицейски екип от СОБТ.

На ръководителя на групата – Васил Василев са повдигнати обвинения за подбуждане към умишлено убийство на Теодор Неофитов и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. На извършителя на убийството на Неофитов - Милчо Петров е предявено обвинение за престъпление.

На Борислав Николов е повдигнато обвинение за незаконно притежавани устройства за негласно събиране на информация.

#съд #прокуратура #наркотици #лихварство #трафик #престъпна #група #СОБТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници