HTC подготвя нов таблет, ще се насочи и към развиващите се пазари

HTC подготвя нов таблет, ще се насочи и към развиващите се пазари
A A+ A++ A

Година след премиерата на първия таблет с Android на HTC, тайванската компания може би ще е готова да представи достоен негов наследник. Към това насочват думи на шефа на HTC Питър Чоу, цитирани от Reuters. Общо взето, мнението на Чоу е сходно с това на Стивън Илъп от Nokia - компанията иска да изпробва късмета си на този пазар, но иска да го направи с продукти, които се отличават от останалите еднообразни предложения. HTC Flyer, който беше представен на мобилния конгрес тази година, направи това, като добави специална версия на интерфейса Sense, удобни софтуерни допълнения и капацитивен стилус за водене на бележки. По-късно компанията представи и по-големия таблет Jetstream за американския пазар.

Следващия таблет на HTC ще видим догодина и не е изключено това да се случи отново на мобилния конгрес. Интересно е обаче с какво ще бъде диференциран този път. Дали отново ще разполага със стилус, или този път ще включва аудиотехнологиите на Beats Audio, които компанията вече добавя в смартфоните си, или ще има някакви други подобрения в хардуерно отношение, предстои тепърва да научим.

Питър Чоу споделя още, че догодина компанията се кани да направи в развиващите се пазари същите по обем инвестиции като тези в развитите страни. В същото време обаче няма да изостави статуса си на премиум бранд в развиващите се страни, като пуска там само модели от нисък клас. Като доказателство, че потребителите са готови да плащат повече, Чоу посочва успеха в Китай, където тази година продажбите са нараснали почти 5 пъти.

http://www.reuters.com/article/2011/11/07/us-htc-idUSTRE7A61I420111107

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"