Членове на ВСС правят заседанията си в скъпи СПА хотели

Членове на ВСС правят заседанията си в скъпи СПА хотели
Снимка: banskotour.com
A A+ A++ A

Членовете на Висшия съдебен съвет обикалят страната под формата на заседания в скъпи СПА хотели. Предишният състав на съвета регулярно организираше пленарни заседания извън София, за което предварително подаваше публична информация, докато сега воаяжите в провинцията се организират под формата на заседания на отделни комисии, за които медиите не биват уведомявани. Те вземат допълнително пари за участие в заседания на комисии, съобщава „Правен свят“.

Членове на съвета си организират служебни пътувания в пълна секретност, дори техни колеги научават чак на по-късен етап за гостуванията из страната. Споделят се подозрения, че тази тайнственост е заради страха да не бъдат упрекнати в излишни харчове от оскъдния съдебен бюджет, а и заради съмнения в резултатите от тези срещи, които също не се оповестяват.

Експерти в сметките изчисляват, че ако само за един месец членовете на съвета се откажат от възнагражденията за участие в комисии, спестените средства ще са напълно достатъчни, за да се извърши ремонт на част от пода в новата сграда на СРС на бул. „Цар Борис III“ например.

#Висшия съдебен съвет #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »