Защитата на Цветанов иска приобщаване на доказателства от подслушването

Защитата на Цветанов иска приобщаване на доказателства от подслушването
Повод за коментара са твърденията, че Цветанов е подслушван като опозиционен лидер, а не като разследван по обвинения в злоупотреба с длъжност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Защитата на Цветанов иска приобщаването като веществени доказателствени средства на подслушаните разговори и резултатите от проследяването, ако е имало такова, на контролираните лица, заяви адвокатът на Цветанов - Менко Менков пред Нова телевизия.

Повод за коментара са твърденията, че Цветанов е подслушван като опозиционен лидер, а не като разследван по обвинения в злоупотреба с длъжност. Подслушването на Цветанов е приложено по делото за длъжностно присвояване в полза на трето лице – Орлин Тодоров, служител на ГДБОП във Велико Търново. При пенсионирането си той е взел законно полагащото му се възнаграждение от около 40 000 лева. Разследващите в лицето на прокуратурата са поискали прослушване или проследяване на Цветанов и на още няколко лица. Писмото за прекратяване на разследването е изведено на 22 януари от следствения отдел на Софийска градска прокуратура.

„Няма спор, че то е законно разрешено от съда. Но защо е било нужно две години след пенсионирането на Орлин Тодоров да подслушват Цветанов да не би той да се обади на Тодоров”, попита Менков.

#Цветан Цветанов #Цветанов #Менков #Менко Менков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"