Стабилизиране на икономиката и икономическата активност в Русе

Стабилизиране на икономиката и икономическата активност в Русе
Снимка: http://ruse-dnes.com/
A A+ A++ A

Кметът на община Русе - г-н Пламен Стоилов, коментира покачването на индекса на жилищата в града, според официлната статистика на НСИ.

„Индексът на пазарните цени на жилищата е един от показателите, които отразяват бизнес средата и икономическата активност на населението.“ В резултат на световната финансова криза, през последните години се наблюдава трайна тенденция на свиване на сделките с недвижими имоти, както и намаляване на средната цена за жилищна площ. Тази всеобща тенденция в страната не подмина и Русе.

Резултатите от изследването на НСИ за индексите на пазарните цени на жилищата за четвъртото тримесечие на 2013г. извеждат Русе като един от малкото градове, в които индексът не намалява, дори напротив. Обръщането на посоката на тази тенденция е доказателство за стабилизирането на местната икономика и оживление на икономическата активност в Русе. От своя страна това е индикатор за икономическото развитие, което е още един добър атестат за усилията на местната власт да превърнат Русе в привлекателно място за живеене, инвестиции и работа.

В подкрепа на активната политика на Община Русе за широко популяризиране на инвестиционния потенциал и за насърчаването на инвестиции в местната икономика се разработва Стратегия за инвестиционен и сити маркетинг на Русе. Освен реализирането на мерки за насърчаването на инвестиции в местната икономика, Стратегията предвижда създаването на т.нар. „бранд“ на град Русе предвид все по-нарастващото му значение в стратегическия мениджмънт на градовете. Стратегията допринася за усъвършенстване на местната политика в сферата на местното икономическо развитие, което ще укрепи инвестиционния капацитет и конкурентоспособния статус на община Русе.“

#Русе #имоти #НСИ #Пламен Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"