Контрольори не искат двойни глоби за гратисчиите

Контрольори не искат двойни глоби за гратисчиите
Пред съветници от комисията по транспорт в общината 125 от общо 170 контрольори не се съгласиха с двойното вдигане на глобите за гратисчии. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Контрольорите от столичния градски транспорт се обявиха против предложението за двойно вдигане на глобата за нередовни пътници.

Пред съветници от комисията по транспорт в общината 125 от общо 170 контрольори не се съгласиха с двойното вдигане на глобите за гратисчии, съобщи bTV.

Идеята все още се обсъжда и крайно решение не е взето. И пътници, и контрольори не вярват в ефекта от евентуалната промяна.

В момента глобата за гратисчиите е 10 лв., като се планира да стане 20. Въпреки не чак толкова високите суми, контрольорите признават, че събираемостта е много трудна.

По последни данни нередовните пътници в София са 9.05%, а европейските стандарти са 6-7%. За миналата година са глобени 77 500 души и са съставени 10 500 акта.

Директорът на Центъра за градска мобилност Николай Костов обяви, че предложението е насочено най-вече към определена категория гратисчии.

Те умишлено пътуват без билет и си плащат глобите, когато ги хванат контрольорите. Така те може да дадат 30 лв. за месец, докато картата е 50 лева.

#София #градски транспорт #контрольори #пътници #гратис #гратисчии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници