Максим Бенвенисти: Атентатът в Бургас насади страх

Максим Бенвенисти: Атентатът в Бургас насади страх
A A+ A++ A

Атентатът в Бургас насади страх у хората от повтаряемост на събитията, което означава, че е постигнал целта си. Това каза в предаването „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ председателят на Организацията на евреите в България „Шалом“ Максим Бенвенисти. Според него терористичен атентат може да се случи навсякъде и по всяко време, но отношението към сигурността не се е променило за една година.

„И преди година смятах, че е възможно това да се случи, и сега е възможно да се случи - в България и на други места. Ние просто трябва да станем по-внимателни към собствената сигурност. Нямам впечатление, че общественото съзнание се е променило. Урокът от Бургас като че ли не беше научен от българското общество. Тогава бяхме готови да приемем някои ограничителни мерки за сигурност, които засягат и личното ни битие, но това отминава. Може би е наша национална черта това, че когато отмине лошото, искаме да забравим за него. За съжаление, отношението на българското общество към въпросите на сигурността не се е променило“, каза той.

Максим Бенвенисти каза още, че българската полиция и съдебната система са си свършили добре работата, а някои политици са имали доблестта да посочат, че всичко говори, че зад атентата стоят организирани терористични сили.

Бургас ще почете тъжната годишнина с редица инициативи, ще бъде открит мемориал в памет на загиналите на 18 юли миналата година.

#атентат #Бургас #Максим Бенвенисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"