Адв. Йонко Грозев за Novinite.bg: Моделът на управление при ГЕРБ е бил върху зависимости

Адв. Йонко Грозев за Novinite.bg: Моделът на управление при ГЕРБ е бил върху зависимости
Йонко Грозев
A A+ A++ A

Оставката на градския прокурор Николай Кокинов и като редови магистрат е косвено признание, че срещата между него, Бойко Борисов и Мирослав Найденов се е осъществила и записът е автентичен. Там действително са обсъждани възможностите да бъдат унищожени доказателства срещу Мирослав Найденов.

Да се коментира с обвиняем материали по разследването срещу него е недопустимо и престъпление срещу правосъдието. Така че, ако тази среща не се беше провела, Николай Кокинов нямаше причина да подава оставка. Защото това, което се е случило по време на срещата, би могло да има много по-тежки последици от една оставка.

Решението на Кокинов да се оттегли и като магистрат може да се тълкува като опит да се защити от евентуални по-тежки последици като търсене на наказателна отговорност. Той иска да приключи случая.

От съдържанието на разговора между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов се вижда, че целият модел на управление на Бойко Борисов е модел, който се базира върху зависимисти, компрометиране на хора и търсене на начини, чрез които те да бъдат държани в зависимост.

#избори коментар #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"