Григор Димитров – Гришо е 28-и в света

Григор Димитров – Гришо е 28-и в света
Гришо е поставен под номер 14 в основната схема на турнира от сериите АТР 500 в Барселона и започва директно от втори кръг, където ще срещне победителя от мача между Томи Робредо и Марк Лопес. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров заема 28-о място в световната ранглиста тази седмица, което е ново рекордно класиране в кариерата му, съобщава БГНЕС.

Димитров се представи отлично на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло през миналата седмица, като достигна до четвъртфинал след победи над Ксавие Малис, Янко Типсаревич и Флориан Майер. Гришо се представи отлично и срещу Рафаел Надал, но все пак загуби в три сета и не успя да се класира на полуфинал.

С това си представяне Димитров си осигури дебют в Топ 30 на световната ранглиста, под номер 28, след като заемаше 34-та позиция преди седмица. На хасковлията му предстои участие на турнира от сериите АТР 500 в Барселона, който започва днес.

Там Григор е поставен под номер 14 в основната схема и започва директно от втори кръг, където ще срещне победителя от мача между Томи Робредо и Марк Лопес.

#Григор Димитров - Гришо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »