Приходите на „Телеком Аустрия" падат заради „Мтел"

Приходите на „Телеком Аустрия" падат заради „Мтел"
Снимка: mtel.bg
A A+ A++ A

Приходите на "Телеком Аустрия" (Telekom Austria Group), част от който е и българският мобилен оператор "Мобилтел", са се понижили през 2012 г. с 2.8% до 4.33 млрд. евро.

Това се дължи на спада на два пазара - в Австрия с 5.3% и в България с 11.1%, се казва в съобщение на компанията, цитирано от „Дневник".

Групата не е успяла да компенсира този спад с положителното развитие в повечето от останалите страни, в които работи.

В Хърватия приходите остават почти непроменени, в Беларус нарастват с 15.5%, в Сърбия и Македония - с 10 на сто, а в Словения - с 3.6%.

Причините за спада на българския пазар са в засилената конкуренция и понижаването на цените за терминиране, коментира българското дружеството.

След 1 юли 2012 г., когато това се случи, приходите на "Мобилтел" в този сегмент намаляха наполовина, а общият им размер за 2012 г. е 469.1 млн. евро.

От компанията отчитат, че през миналата година средно един клиент на "Мтел" е плащал със 17.6% по-малко за мобилни услуги, а средният приход от фиксирана телефония намалява с близо 22%.

В същото време в българската компания отчитат увеличение на потребителите на мобилни услуги с 1.3% до 5.6 млн. души и удвояване на интернет потребителите до 370.7 хил. Пазарният дял на компанията за изминалата година е  46.9%.

#Mtel #M-Tel #М-Тел #Мтел #мобилен оператор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »