ГЕРБ няма да остане на власт с цената на кръв по улиците, заяви Красимир Велчев

ГЕРБ няма да остане на власт с цената на кръв по улиците, заяви Красимир Велчев
Според председателя на парламентарната група на мнозинството в парламента Красимир Велчев правителството на ГЕРБ подава оставка в името на социалния мир. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ няма да остане на власт с цената на кръв и жертви по улиците, заяви в парламента председателят на парламентарната група на мнозинството Красимир Велчев.

„Ние по демократичен начин сме взели властта и я даваме по демократичен начин. А не както някои заявяваха – с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем“, коментира депутатът оставката на Кабинета „Борисов“.

Красимир Велчев изрази съгласие с мнението на премиера Бойко Борисов, който по-рано заяви, че ГЕРБ няма полза да остане на власт на всяка цена още 3-4 месеца.

„Дошли сме на власт по желание на народа и ще дадем възможност като в демократична страна отново хората да кажат своя глас – дали подкрепят тези, които подстрекават към размирици“, заяви Красимир Велчев, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Той изрази лично мнение, че зад ексцесиите има подстрекатели, защото „едно е да има протести и хората да кажат мнението си, а друго е по площадите да се лее кръв“.

„Това го правим в името на социалния мир“, коментира Велчев.

Той призова политическите сили, които имат „голямо желание“ за вземане на властта да си направят кабинет и да си проведат избори, за да не обвиняват ГЕРБ в манипулации на вота.

„На 140-годишнината на Левски да се правят такива ексцесии по улиците, да се опорочава българската памет, аз смятам, че е недопустимо“, каза още Красимир Велчев.

По думите му нови избори ще решат проблемите на хората. 
На въпрос дали е изненадан от оставката на кабинета, Велчев заяви, че не е.

#Красимир Велчев #служебно правителство #оставка #Бойко Борисов #Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"