Пострадал протестиращ: Полицията действа с провокаторите

Пострадал протестиращ: Полицията действа с провокаторите
Aгресията е била към всички присъстващи са били на протеста, твърди 66-годишният Милан Генадиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"На Орлов мост имаше провокатори. Полицията действа с тях. И сега мога да разпозная както цивилните, така и униформените лица", каза 66-годишният Милан Генадиев, един от пострадалите при протестите срещу монополите вчера в столицата.

"За пъври път участвам в протестите, преди това бях в провинцията. Минавайки покрай задната страна на Парламента, видях как към няколко цивилни лица, които са от протестиращите, се насочи офицер и той каза "минаваме на втори вариант". Мога да ги разпозная и сега", заяви пострадалият, цитиран от Би Ти Ви в „24 часа".

Той обясни, че е бил на трети-четвърти ред и изведнъж е паднал на земята, защото полицаите са тръгнали срещи протестиращите. Мъжът е бил ритан от униформените, блъскан е и в момента е със синини по цялото тяло.

Генадиев смята, че агресията е била към всички, които са били на протеста. По думите му само около 20 души са били по-гневни и са хвърляли камъни и димки.

"Сега е моментът да спасим държавата си", каза мъжът. Той е категоричен, че ще продължава да протестира заедно със семейството си, защото за него това е начинът за по-добро бъдеще.

"Говорихме със Андрей Слабаков за култура, когато бях ранен", каза друг потърпевш от протестите-Антон Симеонов-Тони Кирката, който също е пострадал при сблъсъците.

"Биха бременна жена, малки деца, журналисти. Благодарение на хора от медиите аз бях спасен", добаво той.

Симеонов сподели, че протестира срещу високите цени за парно, ток, вода.

Той поиска оставката на директора на СДВР Валери Йорданов, защото хората му не си вършат работата и бият невинни хора

#София #протест #сблъсъци #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »