Борисов иска европейска кредитна агенция

Борисов иска европейска кредитна агенция
Европейската кредитна агенция няма да пожали нито една държава, която не спазва финансовата дисциплина, заяви премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Абсолютно необходимо е да бъде създадена европейска кредитна агенция.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на конференцията „Перспективи за развитие на небанковия финансов сектор“, организирана от Комисията за финансов надзор, предаде БГНЕС.

„Ние сме „за“ европейска кредитна агенция. Въпреки че е европейска, тя не би трябвало да пожали нито една държава, която не спазва финансовата дисциплина“, отбеляза Борисов.

Министър-председателят изтъкна действията на правителството в областта на финансовата дисциплина и начина, по който това се отрази и от международните рейтингови агенции.

„Ако има нещо, което да стряска съня на лидерите в света, това е думата „пазари“. Когато се каже „финансови пазари“, и няма президент, премиер, канцлер, чийто сън да не се събаря“, каза още премиерът.

„В Европейския съвет няма решение, няма тема, свързана с днешната ситуация в света, която да не бъде съобразявана с така наречените „пазари“. След всяко изказване веднага следва въпрос как ще отреагират“, добави Борисов.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #европейска кредитна агенция #Комисията за финансов надзор #пазари #президент #канцлер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »