Въоръженото крило на „Фатах“ пое отговорност за взрива в Тел Авив

Въоръженото крило на „Фатах“ пое отговорност за взрива в Тел Авив
Най-малко 20 души бяха ранени при експлозията в центъра на Тел Авив. Според основната версия на разследването тя е причинена от взривно устройство. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Въоръженото крило на палестинското движение „Фатах“ пое отговорността за терористичния атентат в Тел Авив в сряда.

Радикалната групировка „Бригадите на мъчениците от Ал Акса“ призна, че стои зад взрива в автобус на градския транспорт, съобщават палестински медии, цитирани от РИА „Новости“ и БГНЕС.

Най-малко 20 души бяха ранени при експлозията в центъра на Тел Авив. Според основната версия на разследването тя е причинена от взривно устройство.

Терористът е успял да се скрие. Израелската полиция и служби за сигурност го издирват.

„В момента разследваме заедно със службата за сигурност Шабак. В момента проверяваме дали все още в Тел Авив има терорист, за да го намерим колкото е възможно по-бързо и да го заловим“, заяви източник от полицията.

„Смятаме, че съществува заплаха и мотив“, подчерта той, уточнявайки, че мотивът за терористичния акт най-вероятно е израелската операция в Ивицата Газа.

Терористичният атентат в Тел Авив става на фона на конфликта между еврейската държава и палестинските групировки в Газа.

Бойците на ХАМАС обстрелват територията на Израел със самоделни ракети, а израелската армия им отвръща с масиран артилерийски обстрел.

Говорителят на движението ХАМАС Фаузи Бархум определи извършителя на терористичния акт за герой.

„Вината за случилото се изцяло лежи на окупационното правителство. Това нападение е закономерен резултат от неговата продължаваща агресия в Газа и убийството на мирни палестинци“, добави той.

#Хамас #Ивицата Газа #експлозия #градски транспорт #Израел #Тел Авив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »