Кабинетът възложи на Дянков да организира референдума

Кабинетът възложи на Дянков да организира референдума
Министерският съвет повери на финансовия министър Симеон Дянков организацията на референдума за развитието на ядрената енергетика в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерският съвет повери на финансовия министър Симеон Дянков организацията на референдума за развитието на ядрената енергетика в България, който ще се проведе на 27 януари.

В националното допитване гражданите ще трябва да отговорят на въпроса „Да се развива ли ядрена енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“, припомня БГНЕС.

С решението на кабинета Симеон Дянков бе натоварен с организацията и техническата подготовка на референдума.

Той ще има и правомощията да санкционира областните управители за нарушения на Изборния кодекс и на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Вицепремиерът трябва също така да подготви план за разходите по подготовката и произвеждането на референдума, както и проект на тарифа, по която в информационно-разяснителната кампания се заплащат предаванията по БНТ и БНР.

Съвместно с икономическия министър Делян Добрев Симеон Дянков трябва да направи и проект за съдържанието на информационен лист за разяснителната кампания.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще координира дейността по изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

С провеждането на референдума в дипломатическите и консулските представителства на България в чужбина логично се ангажира външният министър Николай Младенов.

#Министерски съвет #МС #Симеон Дянков #Министър на финансите #референдум #ядрена енергетика #Делян Добрев #министър на икономиката #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #Николай Младенов #министър на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »