Баща съди Община Русе за смъртта на дъщеря си

Баща съди Община Русе за смъртта на дъщеря си
Бащата Пламен Митев съди Общината, че не е създала необходимите условия за преминаване през подлезите на бул. „България“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Баща от Русе заведе дело срещу Община Русе заради смъртта на дъщеря си.

На 20 май 2009 г. 16-годишната Петя, отличничка от Математическата гимназия, бе прегазена от ТИР на бул. „България“, докато бърза да хване автобус за училище.

Бащата Пламен Митев съди Общината, че не е създала необходимите условия за преминаване през подлезите на бул. „България“, с което индиректно е причинила смъртта на детето му, предаде БГНЕС.

„Тогава хората нямаха друг избор, освен да пресичат пътното платно заради невъзможността за преминаване през подлезите“, заяви бащата на момичето на първото заседание по делото в Районния съд в Русе.

Заедно с адвоката си той иска да докаже, че подлезът е бил практически неизползваем заради липса на осветление, камари с боклуци и като свърталище на проститутки.

Искът е за 10 000 лв., които Петър Митев възнамерява да преведе по сметките на два от детските домове в града.

На днешното заседание адвокатът на ищеца предложи споразумение на юриста на Община Русе, но преди да се вземе такова решение, трябва да стане ясно и становището на кмета Пламен Стоилов. Делото бе отложено за 14 ноември.

#катастрофа #подлез #Пламен Митев #бул. „България“ #катастрофа #ТИР #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"