Костов: ДСБ е против провеждането на референдума за АЕЦ

Костов: ДСБ е против провеждането на референдума за АЕЦ
Референдумът има цел да създаде алиби за източване на още средства от българските данъкоплатци, твърди лидерът на ДСБ Иван Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ е против провеждането на референдум за строителството на нова ядрена централа, заяви лидерът на тъмносинята партия Иван Костов.

„Референдумът има цел да създаде алиби за източване на още средства от българските данъкоплатци“, твърди Иван Костов, цитиран от БГНЕС.

Според него ГЕРБ следва дневния ред на БСП и чрез референдума двете партии се опитват да отклонят вниманието на хората от „отчайващата липса на идеи и мерки и на двете формации за излизане от кризата“.

Иван Костов обясни още, че предложеният от ГЕРБ въпрос за референдум е предизвикал „конституционна каша“ и може да бъде атакуван в Конституционния съд, каквато, според лидера на ДСБ, е следващата крачка на левицата.

„Ще има „Умирай трудно 16, 17“ за АЕЦ „Белене“, посочи той и обеща ДСБ да защити своята позиция в Народното събрание тази седмица.

„Двете партии очевидно имат интерес от този референдум, играят заедно, за да може българската енергийна мафия да продължава да изцежда от парите на данъкоплатеца“, продължи Иван Костов.

Той категорично заяви, че след парламентарните избори през 2013 г. ДСБ няма да се коалира с ГЕРБ заради „тази тяхна политика, това лидерство и тези политически практики“.

#парламентарни избори #БСП #ГЕРБ #референдум #АЕЦ „Белене“ #Иван Костов #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"