„Ел Ей Таймс“ удари рамо на Обама

„Ел Ей Таймс“ удари рамо на Обама
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Реномираният вестник „Лос Анджелис Таймс“ подкрепи кандидатурата на президента Барак Обама за втори мандат, като коментира, че демократът внесъл „стабилно ръководство“ в Белия дом.

„Нацията бе обслужвана добре от стабилното ръководство на президента Обама. Той заслужава втори мандат“, заявиха в свой материал редакторите на изданието, цитирани от АФП и БГНЕС.

Те отбелязали, че макар и набеждаван за социалист, Обама „се доказал като зрял мъж, не толкова идеолог, колкото прагматик, и по-предпазлив, отколкото самонадеян“.

Ръководството на медията е предупредило още, че републиканецът Мит Ромни ще влоши икономическата обстановка в страната, „като харчи екстравагантно за отбрана дори и след края на последната война от епохата на Буш“.

„Алтернативата, предложена от Ромни, ще пренебрегне държавната инфраструктура и човешките ресурси в името на поредното данъчно облекчение и по-големия бюджет за отбрана, който дори Пентагонът търси“, обобщи вестникът.

В навечерието на последния, трети рунд от телевизионните дебати между кандидатите за президент на САЩ Мит Ромни и действащия държавен глава Барак Обама техните рейтинги се изравниха.

Според проучване на Ен Би Си Нюз и „Уолстрийт Джърнъл“ по 47% от запитаните подкрепят двамата претенденти.

#политика #Подкрепа #Барак Обама #Мит Ромни #Президент на САЩ #вестник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"