Цветанов: Разследването на атентата в Бургас ще приключи успешно

Цветанов: Разследването на атентата в Бургас ще приключи успешно
Вътрешният министър благодари на представителите от Съединените щати, Израел, Великобритания и всички европейски държави, работили по случая, както и на структурите на Европол и Интерпол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разследването на атентата в Бургас ще приключи успешно, убеден е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според Цветанов при терористичен акт, подготвен от чужденци извън страната, „е много по-трудно и тук трябва малко време“, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„Няма информация, която мога да споделя по случая, но има доста информация, която допълнително се обработва, обменя и се правят проверки с конкретните представители на правоохранителните агенции в други държави“, коментира Цветанов.

„Миналата седмица имаше среща на експертно ниво заедно с представители от следствието, от Окръжната прокуратура в Бургас и партньори, които участват в разследването. Разследването се извършва на територията на страната и имахме допълнителна възможност да обменим опит и идеи по стратегията, която реализираме по разследването“, каза още Цветанов.

Вътрешният министър благодари на представителите от Съединените щати, Израел, Великобритания и всички европейски държави, работили по случая, както и на структурите на Европол и Интерпол.

„Те много ни подпомогнаха с тяхната експертиза, за да имаме по-правилните насоки в разследването“, сподели още Цветанов.

В началото на октомври депутатът от ГЕРБ д-р Галина Милева, която е и съдебният медик, извършил аутопсията на тялото на атентатора, заяви, че мъжът е от смесен брак.

„Най-вероятно атентаторът не е имал прояви преди това, за да бъде вкаран в масивите на различните служби, и заради това разследването върви малко по-трудно, няма как да го идентифицират“, обясни тогава д-р Галина Милева.

Тя посочи, че атентаторът категорично не е бившият затворник от Гуантанамо Махди Газали.

Седмица по-рано пък един от най-радикалните ислямистки лидери - шейх Омар Бакри, потвърди, че атентаторът от Бургас бил негов ученик.

Самият шейх Омар Бакри твърди, че мъжът от снимките, разпространени след терористичната атака на 18 юли, е шведският гражданин Махди Газали.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #атентат #Бургас #терористичен акт #Сарафово #летище Бургас #разследване #Интерпол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"