Отложиха делото срещу „Пуси Райът“

Отложиха делото срещу „Пуси Райът“
Московския градски съд отложи делото срещу „Пуси Райът“ на втора инстанция, защото една от младите жени съобщи, че се е разделила с адвокатите си и се оказала без защитник. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Делото срещу трите момичета от руската пънк група „Пуси Райът“ бе отложено за 10 октомври.

Московският градски съд отложи делото на втора инстанция, защото една от младите жени съобщи, че се е разделила с адвокатите си и се е оказала без защитник, предадоха АФП и БГНЕС.

„Искът за отлагане на Екатерина Самуцевич се приема. Заседанието се отлага за 10 октомври“, съобщи председателката на съда.

Делото започна в понеделник сутринта под засилена полицейска охрана и в присъствието на трите млади жени, осъдени през август на две години затвор заради пънк молебен срещу президента Владимир Путин, изпълнен през февруари в катедралата „Христос Спасител“.

Екатерина Самуцевич, която говори на микрофон от стъклена кабина в съдебната зала, съобщи, че е скъсала с адвокатите си заради различия и в момента няма защитник.

„Смятам за недопустимо делото да продължи, ако една от нас няма защитник“, заяви друга от трите млади жени Мария Альохина.

Третата – Надежда Толоконникова, облечена с тениска с девиза на Гражданската война в Испания „Няма да минат!“ (No Pasaran!), съобщи, че подкрепя позицията на Екатерина Самуцевич.

22-годишната Надежда Толоконникова, 30-годишната Екатерина Самуцевич и 24-годишната Мария Алехина бяха осъдени на 17 август на две години затвор за хулиганство и подстрекаване към религиозна омраза.

#религиозна омраза #хулиганство #Мария Алехина #Екатерина Самуцевич #Надежда Толоконникова #катедрала „Христос Спасител“ #президент на Русия #Владимир Путин #пънк молебен #„Пуси райът“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"