Борисов пред студенти в СУ: До университета се стига отвсякъде с метро

Борисов пред студенти в СУ: До университета се стига отвсякъде с метро
Премиерът Бойко Борисов откри учебната година в СУ "Климент Охридски". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов откри новата академична година в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, като припомни на студентите, че всички линии на метрото стигат до университета.

„Сега, когато вие идвате на училище, виждате градинките, цветята, булевардите, и отвсякъде можете да дойдете с метро. Ние сме, за да приведем това в изпълнение“, заяви министър-председателят, цитиран от информационна агенция „Фокус“.

Бойко Борисов посочи, че в XXI век няма място за спора дали има нужда от магистрали, или не.

„В другите европейски държави хората казват вече - стига магистрали, ще строим жп линии, защото е по-екологично. Ако е било лесно да се построят тези седем магистрали, за които говорим, досега да са ги построили предните управляващи. Те са коствали усилия на много хора – не само строители, а и тези, които са ги проектирали; тези, които осигуряват финансиране“, допълни още Бойко Борисов.

„Идвам в Софийския университет с много уважение. Обичаме да говорим за образование, но само два университета са се възползвали от оперативната програма и са успели да реализират проекти“, заяви още премиерът.

Той призна, че образованието в България не е достигнало достатъчно високо ниво и препоръча на преподавателите да помислят върху пропуските, които имат всички висшисти.

„Пропуските в образованието стават пропуски в работата и в реализирането на проекти в държавата или в частните компании“, обясни Бойко Борисов.

Той отбеляза още, че „половин Европа се тресе в рецесия, а другата половина очаква да влезе в рецесия“, а в заключение пожела на студентите много здраве и късмет и да учат много.

#Бойко Борисов #СУ „Св. Климент Охридски“ #премиер на България #академична година #метро #магистрали #инфраструктура #министър-председател на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"