Необходими ли са хранителни добавки за подобряване на успеха в училище?

Необходими ли са хранителни добавки за подобряване на успеха в училище?
A A+ A++ A

Ако вашето дете или вие самите имате проблеми с концентрацията и запаметяването, то уместно е да се запитате как можете да подобрите работата на мозъка.

Уви, много лесно и подходящо изглежда, че приемът на витамини и минерали под формата на добавка може да направи чудеса с мозъчната дейност. Но на практика е трудно да прецените какво да изберете от разнообразието, което се предлага в аптеките без рецепта и дори на рафтовете в супермаркетите.

Преди да започнете с добавките, трябва да знаете, че лошото представяне в училище е възможно да се дължи на недостиг на витамини или минерали, но това не е единствената причина.

Много са научните проучвания, проведени в тази насока. Ако трябва да обединим информацията, трябва да подчертаем,че все още няма единодушно мнение по въпроса. Храненето, доколкото определя и допринася за представянето в училище, зависи от няколко основни проблема:

  • Закуска
  • Хранителен недостиг
  • Недостиг на желязо
  • Недостиг на други минерали и витамини

И докато по отношение на хранителните добавки учените все още не са на едно мнение за ефективността им и влиянието върху представянето в училище, то всички са единодушни – закуската е задължителна. Всяко дете трябва да закусва сутрин. Пропускането на закуската се свързва с уморяемост и лоша концентрация.  Учените са категорични, че нашият мозък е „егоист“ и иска глюкоза, за да работи. Закуската е тази, която осигурява необходимото гориво за мозъка и за организма като цяло. А ако закуската и останалите хранения през деня са пълноценни и добре балансирани, то вие правите възможно най-доброто, за да осигурите всичко необходимо на мозъка, и най-вероятно нямате нужда от суплементи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници