Как се произвежда новият iPhone 5

Как се произвежда новият iPhone 5
Новият iPhone 5 на американската компания „Епъл" се произвежда при нечовешки условия на труд в завод в Китай, разказва репортер под прикритие на „Шанхай Ивнинг Пост". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новият iPhone 5 на американската компания „Епъл" се произвежда при нечовешки условия на труд в завод в Китай, разказва репортер под прикритие на „Шанхай Ивнинг Пост".

Журналистът успял да се представи като обикновен гражданин и така под прикритие започнал работа в завода, който описва като ужасно място, предаде БГНЕС.

Веднага след като бил назначен е бил изпратен на „интензивен седемдневен стаж". По това време му показвали къде ще спи, къде ще се храни и разбира се как да участва в производството на iPhone 5.

„Работих само нощна смяна, която трябваше да започне в полунощ и да приключи в 6:00 часа, но тя винаги продължаваше повече. Спалнята, която беше „нощен тормоз", бе изпълнена с боклуци, смрад и човешка пот. Когато отворих гардероба за да си сложа дрехите отвътре изпоизкачаха плъхове. Спалното бельо, което се раздава на новите работници бе ужасяващо мръсно, с пепел," пише репортерът, чието име изданието запазва в тайна.

„Когато сядаш да работиш ще правиш само това, което ти се казва," заявил контрольорът на журналиста.

В завода имало нечовешки шум от машините и мирис на пластмаса.

„Тук се произвежда новият iPhone 5 и ти трябва да се гордееш, че си част от този процес," му е казал още супервайзерът.

Репортерът на „Шанхай Ивнинг Пост" издържал само пет дни в завода.

#Китай #Под прикритие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници