Сърбия не се е отказала от Запада и ЕС, но гледа и към Русия и Китай

Сърбия не се е отказала от Запада и ЕС, но гледа и към Русия и Китай
Откакто дойде преди месец на власт, новото сръбско правителство на Ивица Дачич търси тона, с който да разговаря със страните от Европейския съюз. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сърбия не се е отказала от европейската интеграция, но няма да забрави и Изтока – Русия и Китай, обяви министърът на минната промишленост, природните ресурси и пространственото планиране Милан Бачевич.

Той отхвърли като неверни твърденията на опозицията, че новото сръбско правителство все повече се обръща към Русия, пренебрегвайки Запада и Европейския съюз.

„Не сме се отказали от европейската интеграция, но това не означава, че трябва да забравяме, че съществуват Изток, Русия и Китай," подчерта Милан Бачевич в интервю за вестник „Данас", цитиран от БТА.

„Факт е, че сериозни съобщения за финансова помощ, както и конкретни предложения и проекти засега идват само от Изток," обясни министърът, но допълни, че това не означава, че такива няма да дойдат и от другата посока.

„Западът вероятно още проверява какво е това правителство и какви са намеренията му," каза още Милан Бачевич.

Откакто дойде преди месец на власт, новото сръбско правителство на Ивица Дачич търси тона, с който да разговаря със страните от Европейския съюз, както и с партньори от други части на света.

#Сърбия #Ивица Дачич #ЕС #Русия #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"