Борис Накев пое софтуерната дивизия на HP в региона

Борис Накев пое софтуерната дивизия на HP в региона
Борис Накев е част от екипа на НР от 2005 г., а сега пое управлението на Софтуерната дивизия на компанията в Югоизточна Европа. Снимка: itforumbg.net
A A+ A++ A

Борис Накев пое управлението на Софтуерната дивизия на „Хюлет-Пакард” за Югоизточна Европа.

Сред основните му приоритети са разработването и управлението на мащабни корпоративни проекти в областта на софтуера както в България, така и в останалите държави от региона - Словения, Хърватска, Сърбия и Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Албания, Молдова и Малта.

Борис Накев е част от екипа на НР от 2005 г., като през последните три години заема позицията директор „Сървъри, системи за съхранение на данни и мрежови решения“ в НР България.

Скоро след назначението си на тази позиция, той успя да сформира успешен търговски екип и да разшири мрежата от партньори на НР България по отношение на хардуера.

В резултат на общите им усилия, компанията повиши значително пазарния си дял в ключовите сегменти и днес заема челните позиции на пазара на сървъри, системи за съхранение на данни и услуги по поддръжка у нас.

След три години в хардуерното подразделение на НР в България, Борис Накев отново поема управлението на софтуерния екип на НР Югоизточна Европа, който успешно е ръководил в продължение на 5 години – от 2005 до 2009 г.

Борис Накев е магистър по Бизнес Администрация в Американския университет в София и притежава научна степен по Информационни технологии към Софийския Университет. Има близо 15 години опит в областта на информационните технологии.

Преди да се присъедини към НР, Борис Накев заема ръководни позиции във водещи български компании.

#HP #софтуер #Югоизточна Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"